Utæt terrassedør – Hvad skal jeg gøre?

Så skete det igen, skybrud i Danmark og hele kælderen sejler med vand på grund af vores utætte terrassedør. Denne gang var der meget vand, da regnen stod lige ind mod døren.

Vores terrassedør er en dobbelt dør, men det er kun i hjørnet, vandet trænger ind. Jeg aner ikke, hvad jeg skal stille op. Gummilisten omkring terrassedøren ser ud til at slutte tæt, men jeg tror det er dén, der er utæt?

Nye døre eller reparation

Om vinteren har vi et andet problem, der kan vi ikke komme til at åbne terrassedøren. Det er som om, at låsemekanismen fryser fast. Jeg har prøvet at tage håndtaget af, men det samme sker hver gang.

Nu overvejer jeg, at ringe til dørfabrikanten og høre om de vil tage den tilbage. Ellers skal jeg nok ud og investere i helt nye terrassedøre igen, og det lyder umiddelbart ikke som en billig løsning.

Mit hus er en murermestervilla fra midt 1920’erne, så det er vigtigt, at hvis jeg investerer i nye terrassedøre, at de så passer ind i resten af husets stil.

Terrassedøre i Mahogni

Jeg har kigget lide på disse terrassedøre, og er ret vild med mahogni-materialet, da det har en vis charme over sig. Den tydelige struktur i træet, gør stilen endnu mere autentisk. Jeg er dog godt klar over, at denne type materiale kræver oftere vedligeholdelse, end en almindelig terrassedør.

En anden fordel ved at investere i nye terrassedøre, er selvfølgelig også, at yderdørene er velisolerede og tætte, så der undgås varmespild. Da terrassedørene er til kælderen, der i forvejen ikke er al for godt isoleret, så er dette i hvert fald en god start til, når jeg senere skal i gang med en kælderisolering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *